22 Mart 2009 Pazar

Gaziantep yöresine özgü yemekler ve tatlılar


Abanuş Kebabı, Alinazik, Beyran Çorbası, Börkaşı
Butanya, Cartlak Kebabı, Çağla aşı, Çiğdem Aşı, Daraklı, Et kavurması (Topaç), Firik Pilavı
Kaburga Dolması, Kerebiç-Tatlı, Kölükaşı, Kömeç (Buğulama)Aşı, Kahke, Kahkı-Çörek,
Malhıtalı-Mercimekli Köfte, Maş Çorbası,
Mıcırık aşı, Mıkla-Sarımsak, yoğurt, yumurta, Mumbar Dolması, Pirinç ve pekmezle yapılan bir çorba-Munu, Muni,
Müceddere-Börek, Nişe Helvası, Nevzine,
Şıllık (akıtma)-Tatlı,
Şiveydiz-Taze sarımsak yada soğan ve etle yapılan bir yemek
Yuvarlama-Küçük köftelerle yapılan bir yemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate