24 Haziran 2013 Pazartesi

Asya denizlerinde çıkarılan bir tür yosun, bu yosundan elde edilen jelatin ..

Jeloz, (malezya dili).
Jeloz, (Fr. gélose). 
Agaragar.
Agar Agar. 
Jelatin (Gelatine), 
Bir tür jelatin.
Asya denizlerinde çıkarılan bir tür yosun, bu yosundan elde edilen jelatin, jeloz.
Deniz yosunlarından çıkarılan bir tür jelatin. Piyasada toz veya şeritler halinde satılmaktadır. En iyisi ve kalitelisini Asya dükkanları, aktarlarda bulabilirsiniz.


Malaya dilinde, Deniz yosunlarından çıkarılan, beslenme endüstrisinde, hekimlikte ve bakteriyolojide kullanılan bir tür jelatin, jeloz. Agar Agar kesinlikle tatsız ve renksizdir. En sevilen tatlılara bir miktar Jeloz ayrı bir tat katar. Agar ağar, 95 ° C arasında bir sıcaklıkta erir ve 45 ° C arasında bir sıcaklıkta, donmaya başlar.
Agar Agar, Gelidium ve Gracilaria cinsi yosun olup % 100 vejetaryen jelatindir. Kırmızı algdan yapılmış, kalınlaşmış bir bileşimdir. Bu bileşim domuz veya ineklerin birleşik dokusundan yapılmıştır. Agar Agar jöle, puding, muhallebi ve kek yapımında kullanılır. 8 gr. (5 jelatin yapraklı eşdeğer) Agar Agar için 500 ml. sıvı kalınlaştırmak için yeterlidir. Kullanmadan önce Agar Agar, bir sıvı içinde çözünmüş olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate