9 Mayıs 2009 Cumartesi

Ermeni mutfağına özgü yemek ve tatlılar,

Akabi Yaya Böreği(Kocagörmez),
Cizleme, Çılbır,
Çullama, tavuk eti, iç pilav ve yufkayla hazırlanır.
Havidz, fırınlanmış sütlü un helvası.
Topik, Patates, nohut, soğan, tahin, şeker, tarçın, karabiber, yenibahar, kuruüzüm, fıstık.
Uskumru Dolması,
Dalak
dolması,

Fasulye Pilakisi,
Kayısılı Pilav-Bademli Pilav,

Fava, kuru iç bakla, soğan, dereotu.
Jam kapısı, muhallebi gibi sütlü bir tatlı.(Ermenice “Jam” kilise demek, "Kilise kapısı").
Lavaş, Ermeni ekmeği, tonir(büyük fırın)' lerde pişirilir.
Petaluda, Bir Hamur yemeği.
Fırında Palamut,
Patates Salatası,
Ciğer Bohçası,
Fasulye Paçası,
Midye Dolması, Midye Salması,MidyePilakisi, Midye Tavası,
Patlıcan Kızartması, Piliçli Patlıcan,
Pintikarı
Böreği,
Kuzu Kapama,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate